*Nyheter 24 maj 2022*

NYHETER

24 maj

Det är vår =)

Driva och hennes syskon har firat sin första födelsedag. 


-Och det verkar vara ett fästing år utan dess like!! Urk och blä för dessa förbannade kryp. Ett hett tips är att se till att era hundar är skyddade. Ge Bravecto eller NezGard eller nåt annat i liknande stil bara ni slipper att behöva hanera något av de hemska sjukdomar de sprider.
29 November


Första advent var en grå, trist och ruggig dag i Anderslöv. Tur man kan sätta sig framför kaminen med en kopp glögg och bara njuta av tända stjärnor i fönsterna och planera julen. 

Att sen titta ut och se våra annars ganska vita hundar nu vara en gäng dynghögar la lite sordi på stämningen igen...

Efter en promenad så blev det avspolning på gårdsplanen och blåsning i carporten innan någon tass fick komma in i huset. 

Det gick förvånansvärt bra =) Det nytvättade golvet blev bara lite skitigt ;)


Julle som söker nytt hem ser ut att ha hittat sin familj. Det är en del praktiska och administrativa saker som ska falla på plats först bara.

Känns bra det här!


Nu önskar jag mig SNÖ!

Eller i alla fall frost, så att det inte är så väldigt geggigt överallt.

17 november
*Joquibaz Trym Arraksson*

Söta JULLE söker ett nytt hem pga ändrade familjeförhållanden. 

Klicka här för att läsa mer!

16 september
*Joquibaz Driva Measdotter*

8 juli


Nu är de knappt 2 veckor kvar tills valparna flyttar hemifrån. Tiden har galopperat iväg och det känns som om jag missat något. Allt har gått väldigt smidigt med denna kullen =) och de är allihop några riktiga sötnötar!

Sociala och glada, nyfikna och framåt, vackra och stabila. Ja vad men kan man önska sig liksom?!


1 tik stannar hemma hos oss. Och egentligen tror jag att jag vet vem hon är men en presentation av henne kommer lite längre fram. Jag väljer mellan två av flickorna som båda har fångat mitt hjärta..Alla valpar har hittat familjer =)

29 maj


Valparna växer så det knakar! All går upp fint i vikt och igår började ögonen så smått att öppnas på de flesta. 

Perioden som börjar nu är riktigt härlig. Nu kläcks allas små personligheter och de blir liksom individer, alla med sina egenheter.

Mea sköter sitt mammauppdrag med bravur. De första dagarna var hon lite skeptiskt till att någon annan än jag var i valplådan tillsammans med henne och valparna. 

Det var liksom bara att acceptera och låta henne bli trygg i sin roll. NU är hela familjen välkommen att mysa med både henne och alla hennes små troll närsomhelst. 


Det finns ett par valpar som inte är "tingade". Hör gärna av er och presentera vad det är som gör att ni skulle bli ett bra hem till en av våra små juveler. 


Fördelningen på valparna är 5 tikar och 4 hanar.

19 maj


Så är de ätligen här!

Den 17 maj såg Mea och Arraks valpar dagens ljus. Första grabben ploppade ut kl 17 och sista grabben kom 22.55 Däremellan kom det 7 st till.

Alltså ligger det nu i valplådan 9 små juveler <3


Allt har gått väldigt bra och Mea tar väl hand om sina små.


Jag kommer inom kort att kontaka er som valt att sätta er på vår intresselista.

12 maj

Det närmar sig med stormsteg!

Valplådan står färdig på sin plats i köket. Alla hundarna har varit och inspekterat och Mea verkar ha godkänt den fullt ut. Eller ja hon letar förvisso bra ställen runt om i trädgården att gräva ner sig i men eftersom jag vill att hon föder inne så får det bli så.


Det är en rejäl mage hon släpar runt på nu men trots det är det ganska bra fart på henne ändå. Hon är ute i kortare stunder i trädgården och då kan man ge sig på att hon drar ett par repor längs staketen och förvissar sig om att inget otillåtet närmar sig.


I helgen var jag iväg och gick skåneleden runt Ven. Den är bara drygt 12 km men väldigt trevlig. Det blir liksom en extra avancerad utflykt eftersom man måste ta båten över. Gusto verkade uppskatta dagen lika mycket som jag och all uppmärksamhet han fick av diverse människor längs turen. Det måste se ganska härligt ut när Gusto och hans vapendragare Milla the Greyhound kommer sida vid sida =)30 april


Vintern rasat ut bland våra fjällar,
Drivans blommor smälta ned och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
Solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här. I purpurvågor,
Guldbelagda, azurskiftande,
Ligga ängarne i dagens lågor,
Och i lunden dansa källorne


Ja idag är det sista april och vanligtvis firas Valborg med eldar och sammankomster runt om i vårt land. Liksom i fjol sätter pandemin stopp för "vanligt" firande, men det hindrar ju inte att vi firar Valborg med en grill med finaste familjen =) 


Meas mage växer för varje dag eller möjligtvis för varje timme. Jag märker att hon vilar lite mer mellan varven än vad som kanske är brukligt. Men  fortfarande är hon med på vanliga promenader, flyger upp och ner från bordet i trädgården och vaktar med största vikt sin trädgård från diverse ofog som kan tänkas komma i närheten. Hon är konstant hungrig och jag har fått öka matransonen en del. Dessutom får hon morötter, som hon älskar, vaktelägg, muschbullar och ansjovis lite då och då. Balansgång - hon får inte bli fet av maten med kommer bli fet av alla valpar i magen.. + att hon så klart behöver energi för att allt ska fungera på bästa vis. 


21 april

Dagarna efter ultraljudet visar Mea verkligen att det är något som växer i hennes mage. Hon tar alla chanser hon kan för att lägga sig med magen i vädret och få lite kli. Dessutom är hon hungrigare än någonsin.. Ja Mea har aldrig varit en kräsen dam utan äter det mesta med god aptit, nu äter hon ALLT hon kommer över. 

Ännu pigg och glad och opåverkad så hon är med på allt precis som vanligt. 

Ludvig pratar förtroligt med henne om vad som komma skall, hur han lovar att hjälpa henne med alla bebisar och leka med dem när de börjar bli lite större. Ortoligt värmande för mitt mammahjärta att se och höra deras interaktion <3
17 april


Mea är bekräftad dräktig via ultraljud i torsdags! Vilken lycka! 


Det är alltid en viss oro att det inte finns något därinne i magen tills ultraljudet bekräftar vad vi så har hoppats på. Det såg ut att vara en hel drös men det får tiden utvisa. =)
9 april

Jag tittar och funderar..Har hon inte ändrat sig lite. Kanske äter hon ivrigare än vanligt, mindre än vanligt, mer än vanligt. är hon kanske lite mer kelig än vanligt, kanske lite loj i blicken, lite glad, äh...


Nu håller vi tummarna och väntar in ultraljudet. 

4 april

Nu har det gått 17 dagar sedan Mea inseminerades.. Och jag letar efter alla möjliga tecken som visar på att det faktistkt finns valpar i hennes mage. Hon äter som en häst, är kelsjuk som attans, rapar i tid och otid. Ja vi får väl fortsätta att hålla tummarna och se när det är dags för ultraljud i slutet på nästa vecka typ om det är så att det finns småttingar där inne =)


19 mars

Eftersom leveransen från Arrak var av perfekt kvalitet fanns det tillräckligt för att inseminera 2 ggr. Så nu är vi precis hemma igen efter insemination 2....


Nu är det bara att hålla alla tummar och tår att det leder till en fin kull valpar efter Mea och Arrak. 


18 mars

Spänningen stiger! I måndags hade progesteronet stigit och veterinären ringde och sa att nu började det bli dags.

Igår skickades paketet från Norge, jag följde det med hjälp av spårnignsnummer och blev lite konfunderad imorse när det stod att det fanns i Malmö men hade en tullhändelse markerad på sig - och dessutom stod det att det var en estimerad leveransdag den 22 mars!! What!! 

Då är det försent....

Jag ringde DHL, fick svar att det just nu var ett oväntat högt flöde av gods vilket kunde göra att det blev lite förseningar men de skulle kunna levererar möjligtvis imorgon fredag annars direkt efter helgen. Dessutom satt paketet "fast" i tullen och det kunde man inte göra något åt. Shit!

Ringde veterinären. Ringde DHL igen och var nog aningen desperat.. Nu hade paketet iallafall släppts ur tullen och det såg ut att kunna levereras under fredagen. Nej tack, jag hämtar det gärna om det går bra sa jag. - Ja jo, det ska vi kolla upp om det gör. -Vi återkommer strax. 

Det tog en stund innan telefonen ringde men när den väl gjorde det fanns paketet för mig att hämta i utkanten av Malmö. Jag bokade med veterinären att jag skulle komma så fort jag kunde. Hej och hå!


Första insemineringen är gjord!! Nu håller vi tummarna!


11 mars

Första progesterontestet har gjorts. Väldigt tidigt... vilket även resultatet visade, men för att pricka rätt dag för både försändelsen från Norge och för själva insemineringen vill vi vara helt säkra på var i löpet Mea är.


8 mars

Idag blir vår fina, trygga, goa Java 9 år! Hurra hurra hurra!!!


Dessutom har Mea börjat löpa.... Det betyder att planerna börjar sättas i verket på riktigt.

Tilltänkt hane har sedan tidigare presenterats här. Ströndafjordens J Árrak är en underbar hane boende i Norge. I dessa pandemitider försvårar detta en hel del men jag har kollat, vänt och vridit, pratat med veterinärer och SKK och kommit fram till att en insimination är en lösning som vi nu satsar på. Jag har själv varit lite motståndare till denna metod men nu läst på och förvissat mig om att min Mea inte löper större risk med insemination kontra "vanlig" parning. Detta håller säkert inte alla med om men det är vår ståndpunkt i detta. Insemination är ju inte helt ovanlig inom tex hästavel..

Jag ska försöka hålla er uppdaterade hur allt framskrider =)3 December

Tyvärr blev BPH-beskrivningen inställd. Oerhört trist men fullt förståligt i dessa tider. Vi hoppas på nya tillfällen för beskrivningar till våren.


Det är mycket som inte är som vanligt nu men ändå måste jag säga att jag är nog lika mycket med hundarna i skogen i år som alla andra år. Det finns ju liksom ingen plats att jämföra med skogen och alla härliga turer man kan ta där. Visst kan man promenare även om det inte är skog, men jag vill nog ändå påstå att det är i en skog jag fyller på med ny energi som bäst. Eller nu fick det mig att fundera.... En promenad längs havet är ju oxå underbart. Eller egentligen bara utanför dörren på den skånska slätten. Jag konstaterar att promenader oavsett var med hund/hundar är ett måste!


Valpkullsplanerna fortsätter... Jag tänker att ett löp hos Mea bör sätta igång i slutet på mars. Hane presenteras lite längre fram ;)


6 oktober

Löptider är inte helt smärtfria alla gånger...

Jag är oerhört tacksam för att vi bor på ett sådant vis att vi kan dela av hundarna både dag- och nattetid.

Mea och Java får nu vara varandras sällskapsdamer då Mea löper. De delar hundgård, promenader och sovrum. 

Gusto och Focus har varsin del av trädgården och varsin del av huset. Vi har inte pojkarna tillsammans förutom på promenader. I helgen som gick tog jag hundsläpet och lastade Gusto och Focus och drog till skogen. 

Tror vi behövde det allihop =) Trötta och nöjda snarkades det högt i söndags kväll. 


Ett BPH är nu bokat den 22 november =) Joquibaz-hundar har förtur till anmälningslistan men givetvis är andra pyrrar välkomna de med. Hör av er om ni skulle vara intresserade. 


27 September

Det blev inget Argeles-Gazost för mig i år. Egentligen hade jag kanske kunnat åka dit om jag velat. Utställningen arrangerades mer eller mindre som vanligt. Men jag kände att en resa till Frankrike inte var prioriterad i rådande stund. Det får helt enkelt bli till en annan gång. 


Mea är röntgad med topp resultat! Så kul!

Vi valde att, som vanligt, även röntga armbågar och att göra en patella kontroll. Även om inte rasklubben eller SKK "kräver" mer än ett HD resultat tycker vi att det är viktigt för oss att veta vad vi avlar på. Nu är det bara ett bph kvar för Mea innan hon har en ok stämpel i gumpen som avelstik. I min värld är stämpeln redan satt...;)26 Augusti

Det är en märklig tid vi lever i.... 2020 är året då Covid-19 har tagit världen i ett järngrepp.

Det kändes länge som om vi inte skulle kunna göra något av sommaren men allteftersom tiden gick och vi fick lite perspektiv på allt det här med smitta hit och dit valde vi att ta husvagnen och dra mot Norje Boke, precis som vi alltid gjort. Hundutställningen var inställd i år men va gör det när det egentligen är gemenskapen och den sociala biten som drar.

Vi hade en helt underbar vecka på Norje Boke camping, kantad av bad, hundbad, promenader, cykelturer, härliga människor. Ja precis så bra som Norje Boke har en tendens att bli år efter år.

Vi valde att bara ha två hundar med oss, Focus och Mea, medans de andra två fick spendera en vecka hos Annika på Persbo Hundpensionat. Guld stället =)

Det blev liksom lite mer semester av semestern med bara två hundar.


Planerna om en ny kull börjar ta form. Om allt går vägen så hoppas vi på ulltussar framåt nästa vår. Stay tuned!28 Januari

Lite uppdatering tror jag skulle behövas:

Det är riktigt skånsk vinter här. Dvs regn på tvären.... Skitiga hundar, skitigt hus.

Men visst är det då och då som solen tittar fram och regnet håller sig borta en stund. Då försöker jag passa på att gå långa promenader. Jag och Linn åker runt i skåne och försöker hitta de där fina promenadpärlorna som finns lite varstans. Turen ska vara minst 1 mil och så få stättor som möjligt att passera på vägen. Inte helt lätt alltid men hittills har vi löst det bra tycker jag =)

Tar gärna eot tips om vart man bör gå!


Pärla har flyttat till småland. Snart ska hon och systern Mea röntgas och sen får vi se vad framtiden ger.


Ett BPH planeras för Humlekullen (och andra intreserade). Dock har jag inte kommit värst långt i planernadet med det är ju som bekant tanken som räknas.

14 november

Jag har funderat flertalet gånger på att uppdatera hemsidan om vad som faktiskt hände i somras. Det slog undan mina fötter totalt och jag har gråtit många tårar.


Vår stora fina Gusto föll ihop i ett krampanfall på min första semesterdag. Jag trodde han dog, att han möjligen satt något i halsen, innan Carina, som stod ett par meter bort sa -Det är ett EP anfall, var lugn, bara lugn... Tiden stannade, tankarna snurrade, tårarna rann. Krampen höll nog inte i sig mer än någon minut. Efteråt uppfattade jag det som om han inte såg något, han kände inte igen mig eller någon av de hundarna som var runt honom. Han morrade avvaktande och var väldigt förvirrad tills helt plötsligt mötte min blick och var sååå lycklig. Han sjöng, klättrade på mig, slickade mig i ansiktet och kunde inte nog visa sin glädje.


Jag googlade, diskuterade med Carina och Johan om vad som kunde utlösa detta. Vi kom överens om att ett anfall är inget anfall. Gusto fick ta det lugnt men var i övrigt precis som vanligt.


Två veckor senare får han anfall 2... Denna gången kontaktar jag veterinär som gör en allmän kontroll på honom och tar ett blodprov. Det bestämdes att vi inte skulle sätta in någon medicin där och då utan väntar in provsvar och ser tiden an.  

Blodproven visade inget bakomliggande som kunde förklara kramperna.


Ett 3e anfall kom.. Denna gången ringde jag upp veterinären som direkt skrev ut medicin mot EP. Jag har brottats med mig själv fram och tillbaka om jag verkligen skulle utsätta honom för att medicineras livet ut. Veterinären övertalade mig att ge det en chans. 


Och där står vi nu. Gusto medicineras 2 ggr/dag med Fenemal och är precis som vanligt i övrigt. Han har haft en mindre anfall sedan medicinen sattes in men enligt veterinär är det helt normalt. Det finns inga garantier som säger att bara för att han får medicin kommer det vara så resten av livet men vi tar en dag i taget och njuter av att ha vår tokiga kamel med oss så länge han mår bra och att anfallen inte kommer öka.

5 juli

Sommar, sommar, sommar och sol! Och lite regn. Jag uppskattar att vädret är något mer skiftande denna sommaren jämfört med förra då det var alldeles för varmt och för lite regn. 


Snart är det dags för semester. Oj så skönt det ska bli! Och på semestern infaller årets Pyreneérspecial på Norje Boke camping, som vanligt ;)

Första gången jag var på utställning i de krokarna var någon gång på sent 80-tal har jag för mig. Var inte alltför insyltad i den världen vid tillfället men familjens pyreneértik visades upp där då och jag kommer ihåg att vi lånat en såndär camplet. Någonstans i gömmorna skulle jag nog kunna hitta någon bild från det evenemanget till och med. 


Om ni vill läsa mer om Pyreneérsällskapet utställning i Norje Boke klicka HÄR, så kommer du till Facebook sidan för utställningen.

Eller HÄR, så länkas du till Pyreneérsällskapets hemsida
4 juni 

Hmmm... Nog trodde jag att jag uppdaterat här senare än 17 januari. Men hur som helst nu är det på tiden.

Humlekullen har hunnit fylla 1 år den 24 april, Gusto och resten av Kaffesroterikullen blev 3 år igår, Focus 6 år den 3 maj och Java 7 år den 8 mars. Ja det har helt enkelt firats många födelsedagar här =) Visserligen blir det kanske inte alltid så mycket firande men jag tycker att det är viktigt att hundarna uppmärksammas på ett eller annat sätt. 


Som jag skrev i inlägget nedanför var min plan att ta en längre vandring nu på vårkanten och då även passa på att övernatta i vindskydd. Tyvärr har jag inte kommit så långt som att övernatta men turerna är desto fler. I söndags var jag och Linn på Kullaberg med Gusto och Linns Greyhound Milla. Vilken helt fantastisk natur det är där! Jag kände hur jag liksom gick och log och bara njöt av dessa underbara vyer. Tyvärr innefattar vandring på Kullaberg att ta sig igenom diverse beteshagar.

Första hagen vi klättarde in i såg vi inga djur alls i, nästa hage fanns det kor... Jag trodde kanske inte att jag var direkt rädd för kor men denna gången kände jag hur pulsen drog upp och hur skakisk jag blev. Mest tänkte jag på hur jag hanterar att "skydda" Gusto. Ja alltså han kanske inte behöver skyddas direkt men det är inte helt smidigt att ta 60kg + under armen och knalla iväg..

Dessa korna kunde vi gå runt och förbi. Nästa hage var det får, helt lugnt =) Men hage nummer 3 var det måånga kor och det såg inte ut att finnas någon omväg runt dem och givetvis hade kalvarna lagt sig mitt på stigen. Vi stod och funderade en liten stund när rätt som det var en av korna lyfte huvudet, stirrade stint på oss och råmade djupt. Det var som en startsignal för de andra som satte av i galopp mot oss. Jag kan säga att min puls var maxad, jag försökte snabbt kolla av staketet som var närmast men insåg att det var ingen ide att ens försöka få över Gusto där. Som tur var valde kossorna att stanna strax innan oss och vi valde att vända om och gå tillbaka mot bilen. 

Summerat var turen på Kullaberg 15 km helt magisk runda.


Lite uppdateringar finns på Gustos sida

17 Januari 2019

Nytt år, nya möjligheter =)

Vi har varit iväg på den årliga turen till Sälen och njutit av snö och skidåkning. Tillbaka i skåne regnar det mest men hoppet lever om (lite) snö även här.

Med tanke på vad jag bokat in på jobb i slutet på januari finns det anledning att tro att om inte förr är det snöstorm då...

Jag funderar på att ta en länge vandring någon helg framåt vårkanten. Vill väldigt gärna prova hur det skulle vara att övernatta ute med Gusto i något vindskydd. Ännu så länge är turen inte så noga planerad. Först och främst måste jag hitta var det är vi ska gå =) Lutar mest åt Söderåsen just nu.


Under våren kommer jag och hundarna även att ta så många dagsturer vi bara kan och har tid med. Vi har gått med i en toppen grupp på FB som heter "Vandra med hund i Skåne". I gruppen bjuds det in till promenader runt milen lite varstans i skåne. Det är riktigt trevligt att gå ett par stycken på promenad.


Sen är det dags för Humlekullen att gå ett BPH! Jag ska rodda i att boka en beskrivning efter den 24 april.Intressant och lärorikt att låta beskriva så många som möjligt i kullen. Menatalitet är viktigt!31 December

Årets sista dag och vi har som traditionen bjuder varit i Svaneholm på hundpromenad som avslutas med fika och bubbel såklart =) NU är vi alla nöjda och sådär lagom helgmysiga inför kvällens nyårsfirande. Som alltid firar vi hemma med hundarna.

Ta det lugnt med raketerna, det blir ett nytt år ändå. Förhoppningsvis med en massa glädje och lycka för 2019 =)


               ETT GOTT SLUT PÅ 2018 OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT 2019!!
23 December

Det är lillejulafton och vi vaknade av ett vitt landskap. Barn, hundar och vuxna blev överlyckliga och for ut i den blöta snön för att njuta av snön när den nu väljer att hälsa på =)

Vi kom på efter en stunds promenerande att cykel till kidsen inte var bästa färdmedlet idag...Snön är blöt och sätter sig som berget på hjulen och gör det nästintill omöjligt att ta sig fram. Det blev en kortare runda och mer bus hemmavid istället.

Grannen Stellan kom lägligt förbi och hjälpte till att få till årets julbild =)Förresten; Pärla har hittat ett nytt hem och kommer flytta om någon vecka. Berätta mer senare =)


21 November

Det är dags för Pärla att hitta ett eget hem. Läs mer om henne här. Eller klicka in på sidan Söker hem!


9 November

Igår var jag och Peggy på Landskrona smådjursklinik för HD, ED röntgen på Gusto och Illy från Kafferosterikullen. Vi passade även på att få ett patellaintyg på dem båda.

Snabba som attans la SKK upp resultaten redan idag!


Joquibaz Gusto Em-Ja

HD A, ED 0, Patella ua


Joquibaz Illy Em-Ja

HA B, ED 0, Patella ua


Vi är väldigt glada för dessa fina resultat.


Vi kommer snart att lägga ut en annons om omplacering på fin fina Pärlan. En ljuvlig tik som inte gillade livet i lägenhet utan flyttade tillbaka hem igen för en vecka sedan.

Mer information om henne dyker snart upp.


24 September


Idag fyller Humlekullen 5 månader!! Hurra hurra hurra =)29 Juni

Herregud vad tider går fort!

3 valpar har nu fyttat till sina nya hem och jag börjar tycka det är väldigt tomt här. Det är en väldigt dubbel känsla det här med att valparna flyttar. Jag vet att de kommer till helt underbara hem, ändå bränner det i hjärtat när jag lyfter upp dem från sina syskon för att göra dem klara för avfärd. Vilken tur att de hittat världens bästa ägare att skapa sina egna liv hos =)


Valparna har mest varit utomhus sen de flyttade ut i sitt valprum men får komma in lite då och då för att bekanta sig med mer vardagliga ljud som uppkommer i tex ett kök. Beundransvärt att se de små hantera allt nytt så bra! Svansen viftas och de är modiga som attans. Bådar gott för en trygg framtid.


25 juni

Ja valparna föddes den 24 april som ni kanske sett på andra sidor. Uppdateringarna har jag mestadels eller endast lagt på FB, men nu äntligen blev det lite valpuppdaterat här med.

Intresset för valp har varit jättestort vilket vi tycker är super kul! Imorgon flyttar första tjejen till sitt nya hem sedan bara rullar det på. En litet tjej stannar här hemma hos oss, och övriga sprids över land och rike och grannländer =)

Kullen har vi valt att döpa efter Humlesorter. Av den något enkla anlednign humle används i öltillverkning. Aran, valparnas far, är från Tjeckien och jag kopplar samman Tjeckien med god öl! =) Inget konstigt alls =)

Saaz

Topaz

Rakau

Citra

Celeia

Tillicum

Perle

Waimea


Viktig och väldigt läsvärd artikel!

https://dognews.se/2018/06/22/det-har-borde-alla-valpkopare-lasa-stressa-inte-din-valp-genom-lek/


23 April

Så har våren äntligen kommit och det med besked. Var iväg i Halmstad med jobb torsdag/fredag förra veckan och njöt i fulla drag när vi kunde sitta och lapa sol på stugans veranda efter dagens föreläsningar. Jag har varit lite nojig inför stundande födsel här hemma med Java och valde att börja tempa henne innna jag åkte mest för att vara på den säkra sidan.

Tempen har legat ganska jämt runt 37.7-37.8 hela tiden. Tills idag då den efter lunch dök ner till 36.8. och även en bit neråt. Nu hoppas vi att Java snart är klar att leverera sina små juveler. Vi är såå nyfikna på att se vad det är som döljer sig därinne.
23 Mars 2018

Idag hade vi bokat tid hos Alfa Veta i Oxie hos Piotr Buczek för ultraljud på Java. Spänning var olidlig fast vi vid flera tillfällen tyckt oss sett tecken på dräktighet. Man kan ju dock inte var helt säker förens ett ultraljud gjorts om det verkligen är valpar som växer där inne.

Men jodå, Java har en hel hög små trollungar som växer därinne =)


17 Februari 2018

Valpplanerna rullar på!!  Snart kommer det mer information HÄR.
29 Januari 2018

Har inga bra ursäkter alls som rättfärdigar denna sidas alltför skrala uppdateringar mer än att livet tar så mycket av vår tid =) Jag försöker att inte prioritera livet på nätet framför livet i verkligheten därav långt mellan datumen här..


För att berätta något kul kan jag börja med att vi på kennel Joquibaz är de första uppfödarna inom Pyreneerhundsrasen som kan visa upp ett BPH diplom.

Nästa roliga nyhet är att vi planerar en valpkull inom kort! Presenterar snart mer information om denna!9 Augusti

Vi finns på Facebook! Kennel Joquibaz


17 juni

Tyvärr kraschade datorn under våren och uppdateringarna här blev lidande..Men nu tror jag jag lyckats lösa det, iallafall temporärt. Vad som bara måste nämnas av vårens alla händelser är HICKOS utnämning till vardagshjälte! HÄR!

Det är lika härligt varje gång jag får berättat för mig eller läser om Hickos bedrifter. Tänk vilken lycka och glädje hans sprider bland människor. Följ honom här =)


Valparna är nu gängliga juniorer och har nyss fyllt 1 år. Ett signum för denna kullen verkar vara deras glada temprament och vilja att pussas =)

Gusto fick i går sin 1 års vaccination och fick samtidigt passsa på att stiga upp på vågen. 56,6kg stannade den på... Jag har nog aldrig haft en pyrre med den vikten vid den åldern. Ska bli intressant att se vad vår lille kamel slutar på som vuxen.


Bamse, hunden jag berättat om nedan, såldes via en annons på Blocket utan vår inblandning till en ny familj. Tyvärr fungerade det inte helt smärtfritt vilket resulterade i att Bamse återförenades med oss igen efter någon månad. Jag är väldigt tacksam för att vi fick möjligheten att få hem honom och ge honom en ny chans.

Vi valde att ta tillbaka det namn vi en gång gettt honom och numera heter han Kimbo igen =)  Han är en helt underbar kille med ett enormt stort hjärta och ett ständigt leende på läpparna.

15 Januari 2017

Nytt år, Nya möjligheter =)


Hösten flög förbi. Kompis flyttade till Danmark och kallas nu Simba. Bamse kom hem en sväng för att han inte trivs riktigt med livet i lägenhet. Samma dag som vi hämtade hem honom åkta han på en hejdundrande magsjuka. Denna ville inte riktigt ge med sig och det blev en tur till Malmö Djursjukhus för att få dropp och återhämta lite krafter. Det ville sig inte riktigt som vi tänkt oss utan Bamse drabbades av en tarm- invagination och blev akut opererad. Veterinären ringde så snart operationen var klar och berättade att först hade det sett ut som att utgången inte skulle bli lycklig men efter lite trixande hade han lyckats vända tillbaka tarmen och gav Bamse stora chanser att återhämta sig fullt ut efter denna pärs.

Sydd längs hela magen hämtade jag hem en glad hund som fick åka med Johan på jobb de närmaste dagarna. Skonkost serverades flera gånger om dagen och Bamse återhämtade sig fort. Han blev snabbt en riktigt härlig hund i vår lilla flock. Nu är han tillbaka hos sin egen familj och vi hoppas att allt löser sig till det bästa.


Nu till en svindlande nyhet som nådde oss i dagarna

Det är med en stor stolthet jag berättar att Hicko, Joquibaz Hickory Dickory Dock, är nominerad till Årets vardagshjälte av

Lokaltidningen Ystad, Sjöbo, Skurup, Österlen.

Klicka på länken och läs om honom. Och RÖSTA!!!

Wow!! Vilken hund han är, och vilken förare han har!


Tänk att en pyreneérhund är nominerad till Årets Vardagshjälte!! Det visar vilken makalös ras vi har, vilken härlig förmåga de har att skilja på jobb och jobb. Att Hicko gör skillnad i så mångas liv är så enastående. Med sitt lugn, sin stolhet skänker han så mycket glädje åt så många.27 september

Vilken underbar höst! Varma ljumma vindar och helt fantastiska kvällar. Får väl se hur länge det varar...

Här hemma är det allt annat än lugnt. Quila löper, Focus sjunger, Gusto och Kompis trashar vad de kan komma över. Java är nog den som är lugnast, hon myser med katten =)


Gusto och Kompis ja. Vilka härliga grabbar! Fullt ös mest hela tiden. Kompis är en pratare av stora mått medans Gusto mer är en klätter apa. Bilder av dem hittas lättast på facebook.


9 Augusti

Alla valpar har nu hittat sina nya hem och de flesta har även flyttat hemifrån. Det är en vemodig känsla när valparna lämnar en efter en men samtidigt är det en härlig känsla att se glädjen i de nya familjerna när de hämtar sin valp.
5 Juli

Är lite dålig på att uppdatera med valpbilder märker jag.. Kan hända att de flesta hamnar på FB. testar lägga en länk och håller valpbilder offentliga på min profil =) https://www.facebook.com/jessica.persson2


16 Juni


Nu börjar det bli livat i valplådan. De tultas omkring och röstkapaciteterna provas =)

Ögonen börjar öppnas och mer och mer blir dem små individer. Det är en fantastisk upplevelse att få följa dem.
4 juni

Dom är här!!

10st valpar födde Java igår. 6 hanar och 4 tikar =)


29 Maj

Jag blir så oerhört stolt när jag ser ett fantastiskt team som åstadkommer en stor skillnad för så många människor. Och när dessutom det teamet är Jessica & Hicko blir jag glad, mallig, rörd och helt otroligt glad!


28 Maj

Fästingarna är hur många som helst i år =( Usch och fy för dessa räliga små kryp som kan ställa till så mycket tråkigt.

Focus och Quila har fått Bravecto så de hoppas jag är skyddade även om någon fästing väljer att bita sig fast. Java har haft två som satt sig och x-antal som krupit i hennes päls.Pga hennes dräktighet har vi valt att inte ge henne varken Bravecto eller halsband. Försöker ha koll så att inga fästingar satt sig fast.


Java mår bra och växer för varje dag. Är hyfsat pigg och vaktar som vanligt när hon är ute. Matransonen är ökad lite grand och fördelad på fler portioner fördelad över dagen.Focus vill sååå gärna leka med Java men där säger hon ifrån. I vanliga fall är deras lekar ganska burdusa ;) Och med en jätte mage kan jag förstå att leka är det sista Java vill just nu


Nedräkningen har börjat och idag sätter vi upp valplådan i köket =)


19 Maj

Magen växer och växer! Ser ut att vara en hel drös därinne =) Oj så spända vi är på att se vad det är för filurer som ska komma ut.


24 April

Gipset är borta! Firat med en tur i Häckeberga =)

Det kryllade av fästingar.. Quila och Focus har fått varsin tablett Bravecto medans Java får vara utan. Jag vågar inte ge henne något gift om det nu visar sig att hon har valpar i magen. Och det hoppas vi ju verkligen att hon har. Ska se vad som finns för alternativ för henne. För inte vill jag heller att hon ska bli sjuk om hon råkar få någon fästing som sätter sig. Dryga äckliga små kryp som kan ställa till med en massa skräp.10 April

Ja när olyckan är framme spelar inget annat någon roll.. I torsdags tog jag Quila och Focus för en morgonpromenad. Eftersom tjejerna löpt precis har hundarna varit åtskilda en tid. Glädjen var stor när jag kopplade dessa två och när dörren väl öppnades flög båda ut som värsta raketerna. På något vis hade något koppel trasslat in sig bland mina fingrar och i rycket som uppstod gick tydligen mitt ringfinger tvärt av. Det gjorde helt vansinnigt ont.

Efter ett par timmar på jobb gav jag upp och åkte till akuten. Efter undersökning och röntgen blev jag gipsad från fingertopparna till armbågen. Känns kanske lite överdrivet men tydligen ett måste när det är ringfingert som skadas. Nu gipsad i två veckor och sen får vi se vad som händer. Nu blir det hundpromenader men en hund åt gången en tid framöver =)


6 April

Nu har vi varit iväg till Finland! Två parningar blev det mellan Joquibaz Miss Goody Two Shoes *Java* och Varjomäen Eemeli *Eemeli*.


Nu håller vi tummar och tår för valpar framåt sommaren =)


Lördagen den 2 april var Joquibaz Hickory Dickory Dock *Hicko* i Danmark på KHKGs utställning i Lilla Skensved. Där erövrade han BIR rosetten inte mindre än två gånger.=) Certet var det sista han behövde för att nu titulera sig som Svensk och Dansk Champion.

STORT GRATTIS!!!

Hicko kan man läsa om här och även på http://guardista.com/, en BLOGG som Jessica och Martin skriver om sitt liv med hundar, barn och resten av djuren på sin lilla gård utanför Skurup. Där finns även härlig läsning om Hicko i sitt jobb som pedagogisk hund, i hans möte med männsikor i olika situationer.
12 Juni


De växer så det knakar!!

Vi försökte oss på att fotografera dem idag. Kul att följa hur de utvecklas och hur färgerna förändras,


Klicka på bilden för att göra den större


1-5 hanar

6-8 tikar

9 hane

10 tik


30 Mars

Java löper!

Inom kort hoppas vi att tycke uppstår mellan Eemeli och Java och att det resulterar i valpar framåt sommaren.


Idag blev vi extra glada av att läsa ett toppenreportage om Hicko och Jessica i Lokaltidningen i Skurup. Vilken duo dom är!!

Här kan du läsa det!


Läs mer om Hicko och hans familj på www.guardista.com

15 Februari

Oj vad jag längtar till slutet på mars... Då börjar nämligen nybörjarkursen i viltspår =) Tänkte att det var dags att lära sig grunderna på riktigt så att säga. Har visserligen spårat en del förut men inte gått kurs i just viltspår. Ska bli skoj!


16 Januari

Nyårsafton flöt förbi helt utan några problem. Hundarna snarkade ikapp med mig genom hela tolvslaget. Jag hade kollat att jag hade Zylkene hemma utifall men behövde inte ge någon av dem något. Väldigt skönt!


Idagsläget har tre av Joquibaz avkommerna fått varsin valpkull.

Joquibaz Hickory Dickory Dock blev pappa till en kull valpar den 4 juni 2014 på kennel Sayots.

Joquibaz Peek A Boo har fött en kull om 9 valpar den 27 december 2014 i Italien hos Guido Massimello

Joquibaz Little Bo Peep har fött en kull om 7 valpar i Italien den 15 januari 2015 i Italien hos Lucia Giraldi

Ska bli kul att se vad det blir av dessa goa valpar med Joquibazblod i ådrorna =)


I mellandagarna kom det ett par dagar med snö. Både vi, barnen och hundarna njöt till fullo och önskar verkligen att det kommer bli ett par dagar till med snö här nerer i söder. Tänk så mycket renare allt bli..Just nu ser köksgolvet ut att vara en variant på jordstampat golv i någon stuga i skogen. Moppen jobbar på högvarv och hundarna ser ut att behöva ett rejält bad.

Än så länge får de nöja sig med att bli blåsta lite då och då av hundfönen. Brukar uppskattas. En stund med full uppmärksamhet plus lite massage =) Några utställningar har vi inte i sikte.. Men när våren kommer hade vi tänkt att det ska bli en och annan spårkurs.

En annan grej som vi börjat med mer och mer är att klättra, hoppa, krypa och annat skoj på våra promenader. Framförallt Focus gillar detta men även tjejerna hänger på.

Hoppas att vi snart igen kan dra ihop ett gäng och ta en promenad med ett gäng hundar i nån skog eller annat stråk. Då kanske vi kan passa på att låta alla prova på att klättra och göra lite roliga övningar
26 December

Och än en gång duggar det tyvärr inte så tätt mellan uppdateringarna här på sidan..


Hela november och december har varit gråa trista tider. Regn, mörker och snåla vindar. Jag har önskat mig snö och vackert väder eller åtminstone minusgrader så att marken fryser och vi på så vis slipper att få in ett ton dynga med hundarna varje kväll.

Det dröjde ända tills juldagen innan vi kunde glädjas åt vita flingor och minusgrader på termometern. Idag har vi njutit av skogspromenad med hundar och fina människor. Och ett par timmar i pulkabacken =) Nu springer hundarna runt i trädgården på sitt vanliga kvällspass men dom kommer att komma in utan en massa lera under tassarna. Me like!

Eftersom vi har valt att lägga utställningar på hyllan en tid och helt enkelt ägna oss åt lite annat hundliv, familjeliv, jobb och annat ett tag kommer vi inte att åka till Moheda imorgon där SBHK håller sin årliga utställning. Lycka till ni som är där!27 Oktober


Efter ett större datorhaveri gör jag ett försök att få igång sidan igen =) Tyvärr tappade jag uppdateringen från Norje Boke 2014.. Blir till att snickra ihop den igen.


20 juni

Förra helgen packade vi bil och husvagn med barn och hundar och körde mot Aarup i Danmark. Det var dags för den Danska Pyreneérspecialen =) Alltid lika trevligt.

Med oss i bilen hade vi Java (Miss Goddy Two Shoes) och HIcko ( Hickory Dickory Dock). Quila och Focus fick stanna hemma.

Tack Jessica och Martin för förtroendet att ha med och visa er goding. Riktigt kul att kunna visa två av våra "egna" hundar på utställningen.

Och det gick riktigt bra..

Lördagens utställning dömdes av den Italienska domaren Elena Vespa. Hicko blev bästa hane och BIM. Dessutom belönades han med dagens "Bästa rörelser".

Java blev 2a i öppenklass med excellent med tyvärr utan CK och mycket trevlig kritik. Enligt mig var hon en pärla! Fantastiskt kul att visa henne =

Lördagen BIR Exquise Belle Aurora Des Brumes de La Comtee, BIM Joquibaz Hickory Dickory Dock


Söndagens utställningen dömdes av danska domaren Brigitte Thilemann.

Även här blev Hicko Bästa hane =) Och Java slog till med bästa tik =) =) Och således kammade JOQUIBAZ hem BIR och BIM.

En helt fantastisk känsla! Stolta och glada är vi.

Söndagens BIR Joquibaz Hickory Dickory Dock, BIM Joquibaz Miss Goody Two Shoes


Helgens totala resultat blev alltså; 1 BIR, 2 BIM, 3 CERT =) =) Kan inte sluta le..Dessutom kom Nellie, Henning och Nanok och besökte oss under söndagens utställning. Jätte kul att träffa er och fina Nanok igen! Tack för att ni tar så väl hand om honom!


Tack alla som gjorde helgen till en fantastisk upplevelse!


De flesta foto är tagna av Angelo Vespa.
4 Juni

Oj vad det händer saker och grejor =)

Fina Lyra, Joquibaz Woopsie Daisy, var i Drammen i helgen och slog till med att bli 2a bästa tik och CERT på det.

Det kom resultat från Italien som sa att Joquibaz Peek A Boo blev 2a bästa tik med reserv cert (om jag tolkat det rätt..;))

Hicko, Joquibaz Hickory Dickory Dock, har idag blivit pappa till en kull valpar på kennel Sayots

Kul!!18 Maj

Hässleholm Internationella har varit helgens höjdpunkt. Vi hade riktigt tur med vädret, vi som ställde i lördags =) Sol och ljumma vindar.

Värre har det varit idag... Regn, regn och ännu mer regn

Java blev 3a i öppenklass med excellent och ck och avslutade med 4e bästa tik. Bra kritik.

Hicko 3e bästa hane res-cert, res-cacib =)

Qlara 2a bästa tik och cert!!! Heja heja! Bara ett kvar till championjon =)

I sista stund ringe Pernilla mig och frågade om jag skulle ha med mig Quila för att tävla i avelsklass. Tja jo varför inte?!

Quila åkte i duschen och fick hänga med till Hässleholm iklädd bikini =) Avelsklassen består av Joquibaz Hickory dickory Dock *Hicko*, Vi´skaly´s Ka Ata KIlla Qui-Mu *Katia*, Joquibaz Miss Goddy Two Shoes* Java*, Vi´skaly´s Mama Quilla Qui-Mu*Qlara*

Så det blev en Team Vi´skaly´s /Joquibaz klass och vi kammade hem gula rosetter =)


BIS 3


Söndagen var avsatt för valpträff på kennel Vi´skaly´s. Sådär lagom till klockan 11 när folk började droppa in började även stora droppa falla från en mörk himmel. Och det blev bara fler och fler droppar från himmeln. En snabb tipsrunda i rasthagen följdes av god mat i uterummet och kakbuffe´till dessert. Trevlig dag!!

Nu är det soffan som gäller resten av kvällen11 Maj

Denna helgen har det varit hundutställningar lite överallt verkar det som om man läser alla resultat som kommer upp på FaceBook eftehand. Mest stolta är vi på Joquibaz över Lyras ( Joquibaz Woopsie Daisy) två BIM i helgen + cert =) Stort GRATTIS till fam Johansson!

Och ett stort tack för att ni tar så väl hand om Lyra-Pyra =) =)


21 April

Hej och hå vad tiden går!

Påsken spenderade vi i Karlstad. Där PYS anordnade en specialutställnig på påskafton. Domare var Gina Ekström Persson. Joquibaz Miss Goody Two Shoes "Java" blev 2a i öppenklass med CK. Joquibaz Hickory Dickory Dock "Hicko" vann öppenklass med CK. Dock blev ingen av dem placerade i bästa tik/hane.

Dagens BIR gick till Vi´skaly´s Ka Ata Killa Qui-Mu, BIM Bam-Bellas Incredible Igor.

Helnöjda med dagen drog vi vidare till Scandic Klarälven. Ett trevligt hotell med härligt bemötande =)

Jag, Johan, Jessica & Martin och grabbarna förstås åt en god middag i restaurangen innan vi somnade sött strax innan 22...Tar på krafterna att vara på hundutställning Som tur är kan man fylla på dem igen med en dignande frukostbuffe´innan det är dags för nästa utställning. Söndagen var det SBHK som anordnade en utställning i samma ishall, Hammarö Ishall. Domare denna dagen var Estländska Maret Kärdi.

Dagen till ära fick både Java och Hicko bedömningen Very Good. Domaren delade friskt ut både blått och gult och givetvis ett och annat rött kort också...

Stort Grattis till Ströndafjordens Edle REX som blev BIR och sedermera även BIS!! Hurra!

BIM Islandogs La Cenerentola.

Fler bilder från utställningen kan man hitta på www.dogopresacanario.se27 Februari

Lite trist blir det att använda nyhets sidan till väder rapport men det får ni tåla. Våren har intagit Skåne!!

Snödroppar , vintegäck och andra små härliga vår blommor står i full prakt. Vissa dagar har vi haft uppemot 10 grader. Kan inte klaga alls!


Småfåglaran kan glädjas åt sitt nalkande bobyggande. Fritt fram att i år isolera med pyrreull. Quila har inte mycket kvar men en del blir det till att blåsa av till helgen ute i det fria. Förhoppningsvis släpper inte Java sin päls innan Malmö.. Och Focus fäller ännu bara på öronlapparna.

Hundarna har fått ny spån i sina hundhus att mysa i. Focus tyckte nog att han fick lite väl mycket för en hel del har han skyfflat ut på gräset =)


Nästa vecka är det dags för CRUFTs. I år kommer vi tyvärr inte åka över. Men vi håller tummar,tassar och tår för de svenska hundarna som är där och tävlar. =)1 Februari

Snön den kom. Och det med besked =).

Hundarna fullkomligt älskar snön och jag måste medge att jag gillar den stark jag med. Mindre kul är det att behöva köra bil när det snöat allt för mycket. Eller egentligen när det är en kombination av snö och blåst. Precis som det varit de senast veckorna här hos oss. All sön blåser upp på vägarna och den snö som inte blåser dit lägger sig i stora drivor helst där man måste fram liksom =) =)

Nu har det visserligen slagit om till plus igen. Trist värre. precis när vinden börjat mojna och det hade kunnat bli riktigt fina snödagar töar allt bort istället. Kommer bli blask och slask av alltihop.


Idag blev vår familj fulltalig igen. Det vill säga att Quila har kommit hem igen efter att ha fått valpar på kennel Vi´skaly´s.

Det är en härlig känsla att ha tillbaka våran trygga fina Quila <3 Vi önskar alla valpar all lycka till i era nya familjer!

Hon har nästan inte lämnat sin plats under köksbordet sen hon kom hem, om man bortser från en och annan patrullrunda i trädgården.


Nästa spännande punkt på årets hundagenda är att Joquibaz Hickory Dickory Dock "Hicko" kommer att användas i avel. Det är Alta Colinas Jubel *Alice*som bor hos Maud Söderberg på kennel Sayots som är den vi hoppas fattar tycke för denna fina kille.12 Januari

Ytterligare ett röntgen resultat har kommit in, Joquibaz Woopise Daisy har HD A, Ed 0 =)


Helgen 3-4 januari var det dags för MyDog i Göteborg. Vi har kanske inte just den här utställningen som någon större tradition men valde att anmäla i år. Åkte upp redan på torsdagen till Ulf o Carina på Kennel Swede Snowesavers. Hade en lugn och trevlig kväll med massor av prat =) Fredagens utställning gick hyfsat. Java excellent ,2 öppenklass.

Lördagen gick bättre . Java 2a bästa tik med Cert. Gillas =)

Nästa utställning blir Malmö


1Januari 2014

2014 har gjort sitt intåg och vi har ett helt år framför oss av nya möjligheter. Nyårsafton valde vi att fira hemma med hundarna tryggt sovande under bordet.

Ett glatt överrasknade fenomen var att det i går började smälla ungefär 23.45 och var sedan så gott som över 00.10. Precis ett sånt nyår som vi som djurägare gillar!

Visst var det en och annan raket som sköts upp redan tidigare på kvällen, men knappt märkbart.

Igår kväll satt jag och läste på "Husjurshjälpen" om hundar som blivit skrämda av raketer och sprungit bort under nyårskvällen. Det skar i hjärtat. Men glädjen blev än större när jag i morse läste att båda hundarna jag läst om hittat hem under natten =) =)


Vädret är fortfarande allt annat än vinter här i söder. Till och med knopparna på Syrenbuskarna kryper så sakteliga fram. Man kan ju verkligen undra om det blir någon vinter att tala om i år. Eller det rent av är så att snön kommer med besked något senare än vanligt.


Kan med stolthet berätta att Joquibaz Hickory Dickory Dock nu kan titulera sig "Pedagogisk Hund". Han och Jessica blev båda godkända.

De

Det går


Det går att läsa mer om Hicko och Jessica på http://www.dogopresacanario.se/.


Fler glädjande nyheter är att Stella hittat en ny familj att bo hos. Numera bor Stella hos Jessica och Robert i Åseda, Småland. Vi önskar er all lycka med fina Stella.


Vi önskar alla ett fantastiskt 2014. Med glädje och hälsa i massor!


15 December

3de advent och vädret är allt annat än juligt...

Men ändå finns det tappra själar som sprider värmer och jul i våra hjärtan.

Som dessa två nissar =) Jessica Svennson och Hicko.

Hicko har här varit med i ett julspel och varit både inhoppande assisten till doktorn då tomten blev sjuk och sedermera även ren. Läs mer om det här1 December

Idag är det första advent! Ingen snö inom rimlig framtid spår väderprognosen.. Kanske inte ens en vit jul! Fast det är vi ju nästan vana vid. Tur man har ett par vitingar att lysa upp tillvaron med =)


I måndags, 25 november, födde Quila 9 fina små valpar. Mor och valpar mår bra. 7 pojkar och 2 flickor. Hört att det är en beprövad fördelning..;)

Quila och valparna bor på kennel Vi´skaly´s23 November

Kan det vara snö på väg mot oss snart? Jag vill verkligen ha lite snö som lyser upp i det mörka trista novemberrusket.

Hur som helst..Johan har satt upp det mesta av julbelysningen nu. Och det om inget annat lyser upp hela söderslätt =)


Jag har nu lagt upp lite bilder på Stella, som letar ett nytt hem.

Jag hoppas och tror att Stella snart hittar någon ny människa att älska. Hon är en härligt go tjej som fullkomligt älskar att vara ute på promenad. Hon ler med hela ansiktet, hoppar och studsar och kan inte riktigt bestämma vilken tass hon ska stå på när man kommer med hennes koppel och frågar om hon vill


12 November

Det har hänt lite grejor sen sist... Börjar med att berätta att Quila är dräktig och har nu flyttat upp på Kennel Vi´skaly´s för att föda sina valpar. När hon sen kommer hem igen om 10-12 veckor är hon vår på riktigt =)

I söndags var det dags för Malmö Valp. Hemma utställningar när de är som bäst. Visserligen gillar jag inte lokal så värst mycket. Hala golv, ljudnivå som är horribel, ganska kass parkering.. Men allt detta är förlåtet när Sydskånska Kennelklubben fixar och trixar.

Focus gick i 6-9 månaders klassen. Nyss fyllda 6 månader. Med där var även hans bror Finish som bara måste vara hans tvillingbror. Det enda som skiljer dem åt är mustachen =)

Jag är sååå imponerad av vår lille Focus, Han tar allt med ro och visar en glädje inför allt som är nytt. Hälsar glatt på allt och alla.

Finish vann klassen, Focus kom på 3e plats. Mellan dem hamnade Eros. Alla med HP.

lllllBilden visar dem dock i omvänd ordning. Focus Eros Finish

Och dessutom har Joquibaz utökat sitt hundantal med en go pyrreflicka.

Efter lite olyckliga omständigheter har Joquibaz Itsy Bitsy Spider "Stella" flyttat hem igen. Hon kommer att bo här en tid tills vi lärt känna henne så pass att vi känner oss säkra på att kunna hitta ett livslångt hem för henne.

Idag har hon fått prova på att bli blåst i fönrummet, vilket hon klarade galant. Om någon känner att dom skulle kunna ge Stella ett aktivt hem med mycket kärlek är ni välkomna att höra av er till oss.

Kommer snart att lägga upp bilder på fina flickan =)
31 oktober

I söndags var det äntligen dags för en hel dag med bph(Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund) för Pyreneérhundar!. Tyvärr var inte intresset för denna dag så stort som jag hade hoppats på från början men 7 st pyrrar slöt upp. Och en reservplats tillföll en Landseer.

Väldigt intressant att se de olika individernas reaktioner inför de olika momenten. En del av reaktionerna var förväntade andra var absolut inte vad man hade väntat sig kanske. Men summa sumarum var det ett gäng trygga goa pyrrar på plats. Diagram, sammanfattningar och protokoll finns att läsa på avelsdata för varje hund.


Javas spindeldiagram.


Min förhoppning är att fler skulle få upp ögonen för vad bph är och låta beskriva sina pyrrar på någon av de 13 banor som finns runt om i Sverige idag. Fler banor är på planeringsstadiet.


Vi klarade oss helskinnade undan stormen Simone. var t.om ute och kissade med Focus under värsta vindarna =) Eftersom vinden var västlig var det hyfsat ok att gå ut på den östliga sidan om huset, till Focus lättnad. Enligt tidningarna blåser det snart upp till ny storm, så Håll i Hatten och var rädda om er!


20 oktober

Denna helgen har flygit förbi en en hiskeli hastighet. Klockan ringde 05.15 i lördags morse. Satt i bilen strax innan 6 för färd upp mot Jönköping och en föreläsning med Sten-Inge från Föreningskomitteén i SKK. En intressant dag.

Hem igen och då var det dax för Focus att bli duschad, fönad och finad =) Tog faktistk inte så väldigt lång tid.

Söndag morgon blev det först en mysfrukost och sen packade vi bilarna och körde upp till ridhuset här i Anderslöv.

New Foundlandsklubben Södras hade Inofficiellutställning. Domare Monika Åkesson, (CleBas kennel)

Kritiken var helt ok. Hon tyckte Focus öron var för lågt ansatt??! Ja ja... Men i övrig kan jag hålla med om vad hon skrev i kritiken.


Informationen under dagen var ganska rörig. Ena stunden skulle finalerna avverkas i rasringen. Nästa stund skulle valparna gå direkt till BIS. Och hej hopp så hade det tillkommit llite andra klasser oxå. Det slutade iallafall med att de vuxna hundarna tävlade i Gruppfinaler före alla valpar som snällt fick vänta till alla 10 grupper var genomgångna.


Alla valpar 4-6 månader tävlade i eget BIS. Osäker på hur många det var i klassen.. ett femtontal tror jag.

Focus uppförde sig som en stjärna! Och kammade hem blå rosett =) dvs BIS 2 valp 4-6 månader.

Ja vi är nöjda =)=)

Och otroligt glada att få ha denna charmiga grabb hos oss!17 oktober

I måndags var vi iväg och röntgade ett gäng Joquibazare. Java, Hicko och Theia var med på Näsum Veterninärmottagning. Ett mysigt ställe med kompetent personal och härlig stämning.

Redan på plats avslöjade veterinären vad han tyckte sig se på plåtarna och idag kom svaret. När SKK läst plåtarna lät domen som följer; Java Hd A, Hicko Hd A och Theia Hd B/E.....

I samma stund som vi gläds åt de fina resultaten på Java och Hicko känner vi en stor knut i magen över Theias E-höft.


Theias har inga som helst pålagringar och det var enligt veterinären en god prognos. Hon kan och kommer leva ett lång och lyckligt liv men kommer givetvis inte att användas i avel.

I dagläget har vi 4 st röntgade. 3 st A, 1st B/E.


Helgen närmar sig med stormsteg=9 Hela lördagen kommer jag spendera i Jönköping på en kurs i Föreningsteknink, arrangerad av SBHK. Söndag intar vi Anderslövs ridhus och visar fina Focus på en inofficiell utställning arrangerad av Svenska NewFoundlandklubben. Ska bli kuligt!!


6 oktober

Kan man bli annat än stolt när man ser fina Hicko på denna bilden?

Balansträning är aldrig fel!29 September

Idag packade vi bilen med nästa hela familjen, Quila och Java fick bli hemma och passa huset.

Vi andra styrde kosan mot Veberöds Brukshundsklubb och deras årliga utställning. Inofficiella utställningar är guld att träna valpar på =)

Hela 9 pyreneerhundar var anmälda och av dem var det 4 valpar. 2st i 4-6 månaders kassen och 2st i 6-9 månadersklassen.

Focus blev klassvinnare och även bästa pyreneérvalp. Najs!

Han var rikigt duktig lilla killen! Visserligen fick han övertalas lite innan han gick med på att springa i ringen men sen flöt det på ganska bra och i gruppfinalen sprang han på som aldrig förr och stod som en staty när jag ställde upp honom.

Han fick ingen placering i gruppen men vi är mycket nöjda med dagen.

Focus är glad och härlig och totalt bekymmersfri vad det än må vara som kommer i hans väg. Högtalare, fladdrande tält, skällande hundar, osv.

Ska bli kul att se vad det blir av honom... =) =)

26 September

Quila har idag haft en het dejt med en ung spanjor..

Närmare bestämt Helleborus de la Borda d'Urtx, a.k.a. Messi.

Nu håller vi tummarna för valpar!

Eftersom vi deläger fina Quila med Ingela och Pernilla är det på kennel Vi´skaly´s som dessa valpar kommer att födas. Länk till

Vi´skaly´s hittar ni HÄR

22 September

SBHK Åstorp 2013

Focus har gjort premiär i utställningsringen =) Och det gjorde han mycket bra. BIR-valp, förvisso ensam men dock. Domare Charlotte Carping gav honom en fin kritik. Och placerade honom som BIS 2 i finalen. Duktiga killen uppförde sig galant hela dagen!


10 vuxna pyrrar var också anmälda. Hicko blev 2a med CK i unghundsklassen och slutade som 4de bästa hane. Java ensam i unghundsklassen, CK och slutade som 3de bästa tik med R-Cert. Nöjd matte och uppfödare =)19 September

Så har första röntgen resultatet dimpt ner.. Joquibaz Itsy Bitsy Spider *Stella* har blivit röntgad med A höfter och ua på armbågar(ED 0). Vi är mycket glada för detta och hoppas givetvis att resten också har lika fina resultat.

Java och Focus åker med mig till Åstorp till helgen. Premiär för Focus i ringarna =) Java är med fast fortfarande ganska naken. Får väl se om domaren kan se hennes kvaliteer utan en svallande päls..9 september

Idag har Focus fått följa med in till storstan och andas lite stadsluft. Det fixade han med sedvanligt lugn.

På väg hemåt körde jag inom djursjukhuset för att låna deras våg =)

4 månader gammal och 27,9kg tung

4 september

Nu börjar det bli höst på rikigt. Visserligen är bladen på träden fortfarande gröna och fina men luften börjar bli sådär härligt höstfrisk.

Sånt väder inbjuder ännu mer än vanligt till lååånga promenader.

För tillfället ser vår trädgård helt tokig ut..Fullt med sönderbitna saker överallt. Jag vet..Det är så att ha valp =) Men på något konstigt vis glömmer man mellan varven och Focus verkar ha ett stort bitbehov.

Ännu har han bara tagit ganska så obetydliga grejor. Det enda som stör lite är att han ändrat modell på mina älskade ko-tofflor.. Men jag får skylla mig själv som låter dem stå framme.


Snart blir det utställningsdebut för lille Focus. Har anmält honom till två stycken nu i september.

Java är också anmäld men hon har valt att lägga hela kostymen, och då menar jag HELA. Är inte den fagraste just nu.

Quila däremot har fått tillbaka sin päls och ser rikigt fin ut igen. Hon är dock inte anmäld till nån utställning..


28 augusti

Det har kommit glädjande nyheter från Ramsele!

Stella, Joquibaz Itzy Bitzy Spider, har idag tagit sitt andra godkända spår i öppenklass, med skott.

Lovordad från domaren =) Heja Heja!! Fint jobbat!


26 augusti

FaceBook i all ära... Men denna hemsidan blir lidande av att all uppdatering har hamnat på FB istället.

En liten summering av allt som hänt sommaren 2013 =)

Det började väldigt mörkt när vår älskade Baltzar en dag i maj visade att han inte längre orkade. Med tungt hjärta fick vi ta det jobbiga beslutet att låta honom somna in. Han blev 11 och 7 månader. Nu ser vi tillbaka på alla fina, härliga minnen vi har med denna underbara hund.

 

Utställningar har vi som vanligt besökt ett par stycken under sommaren. Hässleholm, 2 dagars i Hökensås, Danska Specialen (dag 2), Tvååker, Norje Boke x2.

Alla gånger med Excellent så det är vi nöjda med =) Dock inga högre placeringar


Norje Boke dömdes i år av den Irländske domaren Howard Tonks. Han valde att sätta upp fina Qlara till bästa tik. Vi´skaly´s Mama Quilla Qui-Mu, dotter till Quila.

Riktigt kul!!! Och visad av mig =)

Java vann unghundklassen med CK men blev oplacerad i bästa tik. Knep dock ett R-Cert.

Quila visades i bikini.. Ett excellent men inget CK


Dessutom har flocken utökats med en fin liten pyrrekille från Norge!

Ströndafjorden´s FOCUS har flyttat hem till oss =)

Han är en helt undebar liten kille. Glad och sprallig precis som valpar bör vara.

Han och Java har verkligen funnit varandra när det gäller att busa, busa och busa lite till.

Quila fostrar honom med van tass =)

Ja och sen har det säkert hänt en hel massa mer men just nu kommer jag inte på nåt.


Jo förresten, provar en ny mall =)


Tjingeling!24 mars

Igår var det äntligen dax för Malmö Internationella. Som jag har längtat.

18 pyrrar var anmälda, 14 var där. Vi hade domarbyte från Petru Muntean till Igor Selimovic.

Hicko blev andra bästa hane efter Uno(Vi´skaly´s Stage Diver) med cert! =) Finns en film att se på Hickos egna sida.

Java fick ett excellent men inget ck. En mycket passande kritik må jag säga. Kunde nästa skrivit den själv..;)

Qlara, Quilas dotter från första kullen, visade jag i öppenklass. Hon blev 2a med ck och tävlade därför vidare i bästa tik klass mot Quila och sin syster Katia.

Quila bästa tik, Katia 2a bästa tik med cert, blev därmed Svensk och Dansk Champion!!!!, Qlara 3e bästa tik med reservcert.


Quila hade även en avelsgrupp. Qlara, Katia, Java, Hicko. Denna knep en BIS2 placering i finalen!! Wohooo

Vi´skaly´s uppfödargrupp tog BIS 3

Vi´skals Stage Diver sprang in på en BIG 3

Det var med andra ord Pyrrarnas dag!


Så himla kul och trevligt vi hade!
20 mars

Vårdagjämning idag.

Då hade iallafall jag hoppats på sol från klarblå himmel och lite fågelkvitter. Men ack så fel det blev.

Igår varnade SMHI för en snöstorm av sällan skådat slag. Men den uteblev..Eller iallafall blev det inte så omfattande som man trott. Vi fick lite snö här och vinden blåste friskt. Det gjorde att de flingorna som faktiskt föll flyttade på sig och la sig i stora drivor vid våra bilar.

Java tycker det här med snö är toppen. Man kan borra ner sitt huvud under snön och sen plöja som värsta vildsvinet..


Igår åkte båda Java och Quila på en duschning. Dax att bli fina inför Malmö Int som är på lördag. Och eftersom Johan är iväg på konferans var det inte mycket att välja på än att tvätta redan igår.

Lär inte vara många strån kvar på Javas kropp till på lördag men det finns inte mycket att göra åt =)


=)17 Februari

Snön faller, snön smälter... Det vill liksom inte riktigt bestämma sig om det ska vara vinter eller om den efterlängtade våren kanske snart är på väg.

Denna veckan har vi nöjet att ha en av tjejerna hemma på besök.

J Woopsie Daisy aka LYRA är här när hennes familj är och tankar lite sol i den Canariska övärlden.

Redan som valp utmärkte denna tjejen sig som ett energiknippe =) Man kan väl så smått säga att det har hållit i sig utan att överdriva. Fullt ös medvetslös =) Men med ett hjärta av guld.

Lyra och Java leker och leker och leker, så länge de är ute i trädgården. Inomhus är lek inte tillåtet och det berättar Quila gärna mer än en gång...

Idag hade vi dessutom nöjet att få Hicko med människor på besök. Det blev röj av rang!!


LyraHicko


Det är riktigt kul att se de tre syskonen ihopa igen. Dom har många likheter men oxå en hel del som skiljer dem åt.


Snart bär det av till Crufts. =)

Tror det är 5 svenskfödda hundar på plats och 2 utav dem är från Quilas första kull.

Vi kan ju inte missa att se finingarna visa upp sig på den gröna mattan.

Jag kommer sitta och njuta av alla fina hundar vid ringside möjligen med ett glas rött i handen och ett stort leende på läpparna.


Passar på att hälsa lille Eric välkommen till världen!!

Jonas och Åsas efterlängtade lille kille. <3


Hastalavista!


20 Januari

Var blir tiden av??

Swisch så var både jul och nyår förbi och vi har ett helt nytt år framför oss.

Fast jag faktiskt är en utav redaktörerna för klubbtidningen PATOU som skrev och uppmanade alla att vara uppmärksamma så deras hundar inte åt choklad, var det jag som fick åka till veterinären med Baltzar.

Han hade under tiden jag var och lämnade Melker på dagis lyckats sluka 2 stora chokladkartonger. Givetvis fin Belgisk..

Men drygt 1 kilo av denna varan kan vara väldigt farligt för hundar så det var till att kräkas upp allt igen.

Och vad han kräktes min fina Baltzar.. Det var som om det aldrig ville ta slut. Men han tog slut. Jag trodde helt klart att jag skulle förlora honom där och då.

Men som tur var hämtade han sig efter att ha sovit ut hemma på gräsmattan.

Lärde han sig nåt??? Nä!

Men jag gjorde. Lämna inte en kasse full av chokladkartonger så att någon hund kan kalasa på dem. Det är väldigt onödigt..


Vi har fått lite snö nu. Och det njuter hundarna av. Och jag med! 

Helt plötsligt är det inte ett mindre grustag på våra golv. Nu är det mer blöta fläckar här och var från alla isklumpar som fastnat i deras fötter. Men det kan man leva med =)


Idag har jag och tjejerna varit på tur med Jessica, Martin och Hicko.

Helt ljuvligt! Solen sken och det var sådär kallt och vackert med all snö.


Vi pratade om att försöka göra detta till en tradition. Det hade varit jätte skönt att ha en skogspromenad som en stående aktivitet.

Fler som vill följa med??


Om väder och vind tillåter är det utställningsträning söndagen den 27januari strax utanför Anderslöv.


Gonatt!!


16 december

Nu har "småttingarna" blivit 9 månader och det innebär att nu börjar allvaret i utställningssammanhang.

Eller ja...Nu går dom iallafall i officiell klass. Och alla resultat registreras.

Stockholms Hundmässa besökte vi i helgen. Fast vi var på väg att inte komma dit överhuvudtaget. I fredags natt när vi skulle köra hade vår väg blåst igen. Vi fick ringa Lennart som kom o plogade ut oss. Tack!!!

Resterande 60 mil var ok, men bitvis var snön ganska jobbig.


Gunnel Holm dömde pyreneérhundarna. 18 stycken. 7 hanar 11 tikar.

Juniorklass tikar var 5 st. Java placerades som 2a och Lyra som 3a. Vann gjorde supersöta Vi´skaly´s Mission to Marzipan *Issy*.

Bästa tik blev ytterligare en Quila dotter, Vi´skaly´s Ka Ata Killa.

Hon slutade dagen med BIM Cert Cacib =)

BIR blev en riktigt snygg juniorhane från Finland; CHENESPACE TROUFION DE THUIR

Ska bli kul att se vad det blir av denna killen..


Kamu, som bor i England, och är Quilas son har i helgen erövrat GBCH! Dvs Engelsk Champion. Stort GRATTIS till det!!


Nu har vi lyckats ta oss hem igen från stora staden. Vilket inte var helt enkelt..

När vi igår skulle lämna Stockholms mässan var det total snökaos ute. Vilket resulterade i trafikproblem de lux.

Men med Johan som chafför och 4wd på bilen tog vi oss ner till Norrköping där vi bokat hotell för natten. Såååå skönt det var att sjunka ner i en stor fåtölj, äta en god middag o slötitta på TV. Klockan hann inte ens bli 8 innan vi släckte och somnade djupt..

Att jag sen var uppe x-antal ggr på natten för Ludvig kallade räknas inte. Det var underbart att spendera natten på hotell och äta en god frukost innan resterande 45mil skulle avverkas.

Nu är det utställningsfritt tills Malmö Int i mars =)

Hastalavista

******************************************************************************

21 november

Tisdag kvällar är helt enkelt de roligaste just nu.

Det är jätte kul att se hur alla hundarna och deras förare utvecklas på kursen. Java är en liten pärla =)

Efter att vara van vid Baltzar bus med alla sina egenheter och enorma motor är den ljusår ifrån hur Java beter sig. Hon är lugn och trygg. Visst ser hon lite spöke här och där men i regel är det inget hon hetsar upp sig över.

Vårt största problem på kursen är nog "fritt följ". I går tyckte hon att jag tjatat färdigt och helt sonika bara gick därifrån och bort till en bänk där det

satt ett par människor och tittade.

-Hallå!? Någon som vill klappa mig? Min matte är döööö triiist =)

Instruktörerna gick fram och gav obehag i form av ljud och handrörelser typ.

Java tittade lite trött på dem och verkade fråga- Ja?? Kan jag hjälpa er på något vis???

Anders kastade en handske på Javas gump. Hon vände sig om och tittade på den, sen på Anders. -Du tappade visst denna =)

Kan inte annat än små le när jag ser det. Hon är ju precis så som jag vill att en pyrre ska va =)

Men vi kämpar vidare. För varje gång känns det som att vi, jag och Java, förstår varandra lite bättre.


Hemma är det lite annorlunda med den lilla damen.

Hon har fått för sig att ljusslingan som Johan hissat upp i flaggstången behöver fixas till.

Trots att Johan satt upp ett viltstaket runt "rondellen" är det inget som stoppar henne. Peppar peppar men som tur är har hon inte bitit i kabeln utan bara i nylonlinerna. Nu har det kommit upp ett extra staket...


Jag njuter av att se goe Baltzar röja runt i trädgården och se till att inga fasaner eller annat småvilt kommer innanför staketgränsen.

Och att han fortfarande ständigt vinner slaget med den fula gula postbilen..

Baltzar skäller och jagar längs staketet och varje gång gasar bilen iväg och Baltzar kan nöjt se inkräktaren försvinna i horisonten.

Att han är 11år fyllda är det inte många som kan gissa.


Quila och Melker har ett speciellt band <3

Imorse ville Melker ha Quila med sig till dagis. Vi sträckte oss så långt som att Quila fick åka med och vinka av Melker vid grinden till dagis.

Lillkillen var helnöjd!


Nu är det dax för kvällsrundan. Ikväll är det Johans tur jag bäddar ner mig i soffan.

Hastalavista

***************************************************************************** 13 November

Malmö Valp är avklarad. Lika trevligt som alltid =)

6 valpar anmälda, 5 som var där. 3 utav dessa var från Joquibaz

Hicko( Joquibaz Hickory Dickory Dock) blev 2a i sin klass bakom Messi (Helleborus de la Borda d'Urtx).

Det blev även Messi som blev bästa hane före Kofi (Vi´skaly´s Coffee Coffee Buzz Buzz).

Två flickor på plats. Joquibaz Miss Goody Two Shoes o Joquibaz Woopise Daisy. Mer kända som Java o Lyra =)

Java vann klassen och fick sedermera även ta hand om BIM rosetten.

Vi hade även anmält syskonklassen, och denna fick jätte fin kritik och ett HP och tävlade vidare i finalen på eftermiddagen. Där vi tyvärr inte placerade oss. Men njöt av att få visa upp oss =)

Det blev en lååång dag men uj så trevligt!

Som vanligt på Malmö Valp annordnades det Rastorg. Där raser får en chans att visa upp sig för alla nyfikna besökare.

Nån rasmonter med Pyreneèrhundar behövdes inte. Vår lilla hörna var som vilken monter som helst, med en strid ström av besökare som beundrade de fina hundarna.


Tisdagkvällar betyder kurs för mig och Java. Vi går en hundägarkurs på Östergrenshundskola.

Mycket givande!

Idag var det första gången vi tränade inkallning. Och jodå, Java kom...Fast det tog en liten stund =)

Är mycket stolt över lilla tösen. Gick okopplad hela kursen idag och fixade det fint. Nu är det mest matte som ska få till lite roligare röst, intressantare inkallningar osv osv.....**********************************************************************************


Då börjar sidan ta form.

Och under tiden har det hänt en massa saker =) Jag ska göra mitt bästa för att summera allt här.

Vi börjar med att lägga in senaste "nyheten" från förra sidan..


10 oktober

Oj det är höst!!

Var tog sommaren vägen och var tar all tid vägen???

Det har ju hänt en hel del sen senaste uppdateringen..Ett par ytterligar utställningar

har vi hunnit med. Hicko har tagit som vana att norpa BIR rosetten med sig hem.

Java har fått ett par BIM rosetter. Alla valpar som blivit ställda har dock

fått riktigt bra kritiker!!

Och det gillar vi!

Största framgången har nog ändå Joquibaz Little Bo Peep stått för

(utställningsmässigt)

Hon visades på den stora ras specialen i Argeles, Frankrike.

Och vann sin klass med ett väldigt gott omdömde från

rasspecialisten Alain Pecolt.

Stella (J Itzy Bitzy Spider) har visat framtassarna i spårsammanhang. Matte Lena hade

henne med vid ett anlags test där hon fick gå ett provspår. Det klarade hon med bravur!

Hon måste vara 9 månader för att få ett godkänt resultat. Så om ett par månader tror

jag att Stella och Lena är i spåret igen och visar domaren hur det ska gå till =)

Theia ( J Star Light Star Bright) lever loppan hon Anki & Rolf. Bästa kompisen

är mopsen Maggie. Och givetvis pyrren Betsy. Även Theia har blivit utställd med fin kritik!

Vi får löpande uppdatering från Nanok(J Rig A Jig Jig) från Sunne. Han växer så det knakar

och är en högt älskad kille! Underbart!

Uppdaterinarna från valparna i Italien visar att allt är fint med dem!!Denna killen är

Joquibaz Snug As A Bug in A Rug (nr 3)

Numera kallad Eolo

Han bor i Italien hos Guglielmo Cometto.

De har varit en del utställningar för en del av valparna.

Den 28 oktober hade vi anmält till en inofficiell utställning på "himmaplan". Det är inte ofta man har möjligheten att gå till utställningsplatsen, men denna gången var det i Anderslövs Ridhus. Då fick man ju liksom passa på =)

Fast det var bara Johan och grabbarna som gick, jag och Java tog bilen med alla attiraljer i.

Väl där mötte vi upp med Jessica & Martin som hade Hicko med sig. Och Anki & Rolf med Theia.

Denna gången var det Java som knep BIR rosetten, Hicko BIM och Theia blev 2a bästa tik med fin kritik och HP.

Det annordnades även syskonklass. Även denna fick HP

Eftermiddagens finaler blev toppen. Syskonklassen blev BIS 2, och Java blev BIS 3. =)


Förra helgen begav vi oss till Växjö Int. Där tog Hicko tillbaka BIR rosetten och blev i finalen utplockad bland ett 60tal valpar bland de 12 bästa. Dock oplacerad.

Men vilken fröjd det var att se Jessica & Hicko i "Stora Ringen".


Allt handlar ju absolut inte om utställningar utan mest av allt är det ju alla vardagliga saker som betyder något.


Vi brukar skoja om att vi fått Java för våra synders skull...Det är ett lite energiknippe när hon sätter den sidan till.

Men samtidigt är hon en cool, lugn och väldigt trevlig tjej som är väldigt lyhörd.

Hon vet att man inte får tugga på grabbarnas leksaker men kan ibland liksom inte bara låta bli. Det ligger en hel del halvtuggade sandlåde leksaker just nu på gräsmattan.

Hon har hjälp mig att hösta i trädgårdslandet. Och hon är väldigt noggrann..

Vänder jorden minst ett par gånger om dagen.

Kom härom dagen hel lyckig med en död duva i munnen. Ja alltid händer det något när Java är i farten.

Nästan..Just nu snarkar hon högt vid mina fötter =)